Информация за навигационна програма Navitel NavigatorНавигационната програма Navitel Navigator е руска навигационна система. Програмата може да се използва на различни платформи на мобилни телефони или GPS навигационни системи.

Navitel имат разработени варианти за Windows Mobile, Windows CE, Android, Symbian.
Официален сайт на Navitel - http://www.navitel.su/


Navitel поддържа меню на различни езици, включително и Български. Гласовите напътствия са разделени от менюто и може да се избира различен език на озвучаване, като отново има Български вариант. Българскко меню и гласови напътствия има разработени за всички версии на Navitel Navigator.

Програмата поддържа показване и предупреждения за радари и камери за контрол на автомобилния трафик. Тези данни за записват в отделен файл, различен от карта за съответният район.

Navitel може да се свързва през интернет и да показва в реално време информация за задръстване, предупреждения за различни опасности, затворени пътища и други. Освен официалната информация, самите потребители може да изпращат информация директно от програмата.


Navitel Navigator се продава с включена карта на Източна Европа.

Включените държави в картата на Източна Европа са:
Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Естония, Литва, Латвия, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, Черна Гора, Хърватско, Украйна.

Navitel Navigator поддържа 3D детелини, 3D сгради, ленти за движение, ограничения на скорост. Поддържа се търсене по адрес, близки точки (обекти от всякакъв тип), обекти по маршрута, пресечки на улици.
Нововъведение е показването на времето на избрания участък от картата. Докато се движим и програмата ни навигира, върху картата се показват иконки за времето и температурата в момента.


Кратко упътване на Български как да заредите карта и как да използвате търсене на обекти и адреси :
PDF файл за изтегляне.