НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Февруари 08, 2012, 11:12:53

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
3991 Публикации в 508 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  GPS
| | |-+  NAVI Bulgaria - WIN CE 6.0 - описание
0 Членове и 4 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Изпечатай
Тема: NAVI Bulgaria - WIN CE 6.0 - описание  (Прочетена 11641 пъти)
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #45 -: Март 23, 2010, 07:35:46 »

Ахааа  Shocked тръгна, вече по този начин, но къде да си оправя регистрите Sad , че аз пусках супергармин морт скрипта като бех оставил само делете на реги стрите там най отдолу за да ги изтрие и ги махна проверявах няма там Sad jal май беха изтрити са.
Сега работи утре ще тествам по София и ще дам отзиви.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2079

« Отговор #46 -: Март 23, 2010, 07:45:30 »

има и един хмл да си сложиш - виж го къде е..
« Последна редакция: Март 23, 2010, 08:56:50 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #47 -: Март 23, 2010, 08:27:33 »

Намерих хмл и го сложих, това е ок, но излиза много гаден проблем- не ще да излезе нормално. Когато му дам кръстчето за изход пита ме да излезе давам му yes и излиза много бързо след това виждам с таск менажера, че que.exe работи давам му да го затвори то не ще само рестарт го оправя. А след това не е запомнило настроиките ми.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #48 -: Март 23, 2010, 08:56:32 »

Изчакай 1 до 2 минути да си запише настройките - бавно е!!
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #49 -: Март 23, 2010, 09:25:25 »

За сега е решен проблема, но не разбрах как - сложих 2гб сд карта и записах на нея всичко, което свалих като от мене само фаила с ключа. Тръгна и излезе без проблеми. Върнах си сд картата с 7.4гб и тръгна и на нея, като още при смяната с малката карта ми махна моята картинка от десктопа, което ме навежда на мисълта, че се е ресетнал вина и от там се оправи.
Утре ще дам отзиви как се държи на пътя.
Отзиви: Значи пускането чат пат се бъгне и забие на логото както по горе писах, но след рестарт се оправя, работи добре доста по бързо от предишната версия. При преизчисляването на маршрут се вижда най- добре бързината -става почти за секунда. Единственият проблем е когато го пускам през мой шел, тогава си е бавно почти колкото преди и пак се губи картата при движение (рутира на бял екран). Не знам от какво е - от памет не е проверих моя шел (имам три вида различни) заема до 800кб от паметта.
« Последна редакция: Март 25, 2010, 08:34:45 от gogosto » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #50 -: Март 27, 2010, 04:16:09 »

Моля да не ми се сърдите , но ще се самоцитирам от написано от мен на руски на форума на 4пна.ру... то е по повод отново на появили се затруднения при отрисуването на картата на Гармин Мобайл ХТН на СЕ6. Изводите са уникални, мои, може и да не са правилни както съм написал най-отдолу, но ще се радвам ако някой постигне други и по-добри успехи!

" На счет тормозов отрисовки...

Вот, они тоже у меня появились... и я 2-3 дня был в смятении после хороших результатов и публикации данных. Сейчась расскажу мои выводы.

1/ Сборки, как и мои, сделанные на базе сборок представителя "Поднебесной", некий Артфул. по причине , что все сборки для СЕ5 просто не идут на СЕ6.
2/ Надо однозначно знать , что разница в принципе, между представляемых версиях - сборка для СЕ6 и Азиатская сборка для СЕ6 абсолютно никакой!!! Там разница в шрифтах только...

3/ Que.exe для СЕ6 одинакого у обеих сборок!

4/ Очень и очень мне кажется , что это екзе настроено так , чтобы искало неких дополнительных указателей для какого региона программа пользуется и связи делает мнококанальные  - со шрифтами, с Датум настройках - геолокационные настройки. Т.е. Оно ищет и построено так, чтобы искать азиатские геолокационные датумы - хотя в настройках остался WGS 84...
Об этом говорят вновь появившиеся файлоы - GMSUP и прямо связааные с ним gmbmp и gmtxt / а что в них черт знает.../ Здесь немножко подробнее ...

Всегда , когда достигал некие положительные результаты и запускал новую сборку в первы раз, то все становилось хорошо - отрисовка, быстрота работы, симулационный режим. ЭТО ОЧЕНЬ ВАЖНыЙ И КОВАРНыЙ МОМЕНТ! На последнюю сборку,    что выложил -не выключая апарата побежал к машине, поставил, сел и сделал круг после симуляции.. но не выключал апарат... Все было хорошо! А вот , после выключения аппарата, когда он запишет настройки в сетингах и пройдет немножко время - тормоза!!! Заметил ошеломляющую вещь. после повторного и последующего запуска аппарата, особенно в режимве симуляции, то сразу начинался тормоз и треуголничек стоял не у дома, а примерно в 500м , а то и больше!!! от дома, а розовый курс - идите туда и туда стоял от моего дома!!! ЭТО БыЛО ВСЕ ДЛЯ ВСЕХ МОИХ ПОСЛЕДУЮЩИХ ВыВОДОВ !

Начал много читать - у китайцев, азиатов и на ппсварез... Оказалось , что нечто такое как мои наблюдения были и у некоторых представителей азиатских стран, но стоявщие в других геолокационных датумах!!!

Если откроете блокнотом GMSUP в моей сборке - там стоит Тайвань, но пробовал все предлагаемое Артфулом и азиятами  - Малайзия, Тайланд... Иногда просто сборки не стартировались,  - связано было со шрифтами - они предлагались - их тоже менял.. Но на симуляцией то что написал сверху ОСТАВАЛОСЬ!

Азиаты говорили , что лучше всего ставит в GMSUP Тайланд - БыЛО ОЧЕНЬ ИНТЕРНАЦИОНАЛЬНОЕ!  Да, но датум у Тайланда тайландский , а не WGS 84, на все сверху для этого они предлагали и свою gmapbmaр, - около 2 с чем-то мб, но привязка то наших карт не та!!!

Тут и выкрастализовался главный вывод у меня -
5/ Это чисто китайская /тайванская сборка/ с встроенной ошибкой Поднебесной , все что предлагается как вариантов - жалкие предложения для выхода из ситуацией.
Многое говорилось об утечки РАМа - не хватает его и от этого тормоза. Да!, но НЕТ!
6/ Просто приборы борятся с непррывной корекции ошибок и под конец запутываются!!!  Помните? В начале представления моей сборк говорил , что отметил необычного нагревания аппарата!!! Проц бориться!! и пытается... но...
А когда и его Т поднимется , то я совсем не исключаю уже и хардуерных процессорных ошибок и дополнительный и окончательный тормоз...

Некоторые скажут - но она же ведь идет на некоторых аппаратах?!  ДА! Идет за счет 128 мб РАМ или 256... но НЕТ! Это неправильная работа, это РАБОТА ВОПРЕКИ ВСЕГО НА ФОНЕ ПОСТОЯННыХ ВНУТРЕННИХ ПЕРЕРАСЧЕТОВ!!! А помните , что для работы Гармин Мобайл ХТ требуется 16мб РАМ?! Эти приборы просто успевают каким то образом вопреки всего переборотся.. но они тоже "греют"
Я даже не исключаю вариант при длительной поездки летом, когда жарко и апарат приклеен на переднее стекло и нагрет солнцем и работает с этой программой , что проц просто сжарится... навсегда...
На счет длл-ок... Всем чем располагал - пытался - менял пробовал - и сами видите, что у кого РАМ 128 или хотя бы внутрення памят 1-2 гб - то вещи более - менее идут...

7/ В принципе этот софт азиатско-китайский и он не для нас. А почему у нас нет такого идентичного - то разговор совсем другой темы!

Я лично отказываюсь больше заниматься этим Гармином Мобайлом ХТ... Отвращен, устал, вымотался...
Я рад кому помог и у кого сборка хорошо идет!  Берегите свои приборы, особенно летом! Может быть всякое, особенно при длительных поездок с этой программой!!!

ЕСЛИ Я ОШБСЯ В ВыВОВОДАХ - НЕ ПИНАЙТЕ... Я НЕ ПРОГРАМИСТ, ХОТЯ НЕМНОЖКО "ШАРЮ"... и если у кого - то будет лучше сборки и пойдут хорошо, то я попробую и поставлю себе... Хотя я ненавижу гармин в целом.. за многие вещи! "
Активен

gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #51 -: Март 27, 2010, 09:51:27 »

Аз се отнасям с голямо уважение и благодарност за направените от теб усилия. И аз се надявам да има по добри времена за гармина Smiley За сега и аз го оставих доста по добре се чувствам с Томтом, който си сложих и ме кефи много също и с новата версия на навител, търся помощ за програма с която да преведа файла 0402.rll за да не ми дава досадната грешка при старта, а също и ме дразни изместването в съседен път, което прави често навитела и почва да ми казва, че съм объркал пътя ползвам твои настроики, но не знам от къде си измисля такива големи измествания повече от 10м.
п.п.
Току що се справих с файла 0402.rll изненадващо бързо и вече не дава грешката която бе при пъроначален старт. Утре или в други ден ще сложа някъде файла за сваляне.
« Последна редакция: Март 27, 2010, 10:03:48 от gogosto » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #52 -: Март 28, 2010, 04:36:57 »

Благодаря... Изключително ще съм ти благодарен да качиш файла за Навител по-бързо!

Продадох апарата със СЕ6 и от утре ще имам друг!
http://take.bg/00374-gps_navigator_navi_bulgaria_4_3_quot_gps_mod_4328_bg_av_in_bluetooth_handsfree_fm_transmiter_karta_na_Bulgaria

ЗА СЕГА ТОВА МИ Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ СЕ6.....
« Последна редакция: Март 29, 2010, 06:19:18 от gtsvg » Активен

gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #53 -: Март 30, 2010, 05:54:00 »

Извинявам се, че се забавих, но имах задачи и не съм влизал, сложих го тук - http://www.megaupload.com/?d=GKG5AS0L като паролата е gogosto. Това е превода на една по-стара версия от пелала като съм го приспособил за тази Navitel 3.2.6.4914 версия и работи без проблем при мене. Дай отзиви как е и ще го сложа и на покетбългария.
Поздрави за новия апарат радвам се и се изненадвам от смяната на стария нави. Дай отзиви за новия какво те привлече за да го избереш пред "стария" нави.
Изключително съм доволен от томтом, днес пак я пробвах по София никакви грешки като прехвърлянията които ми прави навито по локалните платна. Не ми даде съвет как да го оправя навито да не го прави- без пряка решава, че съм минал в локалното (върви на 10метра успоредно на Цар Борис) и почва да досажда постоянно и ме изнервя Sad
Ето и аз да се похваля с вече завършено меню преведено на български от мене и понагласено като за мене Smiley

П.П. Виждам, че има нова карта за нави на сайта сега ще я пробвам веднага как е.
« Последна редакция: Април 20, 2010, 06:40:31 от gogosto » Активен
baibradar
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 178

« Отговор #54 -: Март 30, 2010, 08:39:03 »

Менюто изглежда добре. И аз имам нужда от меню за стартиране на повече навигационни програми та ако не е проблем може да го качиш някъде и ние да се възползваме от него.
Активен
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: Март 30, 2010, 09:13:37 »

Менюто не съм го правил аз, а само приспособих направеното от IAL http://megappc.ru/viewtopic.php?f=36&t=81&start=0  с малко труд си го пригодих да ми хартесва на мене и за сега съм много доволен защото когато караш иконите трябва да са достатъчно големи за да може да се пусне каквато навигация искаш.
Сетих се като го погледнах, че го превеждах на български, погледни там последния пост е моя свали си превода и го добави към менюто аз го дадох с идеята IAL да го добави, към сборката ама като гледам май- проекта е зарязан и вероятно ти сам трябва да си го добавиш, ако имаш проблеми ще помагам.
« Последна редакция: Март 30, 2010, 09:20:22 от gogosto » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #56 -: Март 31, 2010, 10:48:51 »

Вече имам нов апарат и съм много, много доволен! Първо Гармин Мобайла му сложих! Никакъв проблем... Сложих и Навитела - ..3594, обаче..  Ами не харесва файла и дава грешката.. То и по размер не е като другите файлове - има значение!
Поздравления за менюто! Хубаво е!
Активен

gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #57 -: Март 31, 2010, 09:47:35 »

Нормално, да дава грешка аз го приспособих за версията 3.2.6.4914 даи ми линк (ако може) за тази версия аз ще опитам да я преведа ако не стане преработката като на другата версия.
П.П.
Мисля, че го оправих, но не мога да го пробвам още. Нещо таз версия не ми тръгва нормално трябва да я пооправя за да го тествам, ако работи пак ще го кача за сваляне някъде.
« Последна редакция: Март 31, 2010, 10:56:48 от gogosto » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #58 -: Април 01, 2010, 09:30:46 »

За Навител да продължим темата тук, където и е мястото - http://bgroutingmap.com/forum/index.php/topic,272.0.html  

Активен

nakata1972
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #59 -: Април 03, 2010, 09:43:05 »

Лично Съобщение (Активен)

.............
инглиш есть...зря паниковал  Grin

Download Instructions:
Download all in one package from one of the following mirrors (This is for English and Chinese only):
http://www.megaupload.com/?d=20R230AS
http://rapidshare.com/files/26252321...ince6.rar.html
http://www.easy-share.com/1907153156...ASN_Wince6.rar
парола: artful.

Здравейте.Инсталирах сборката за ВИН 6,но тръгва на китайски.Линковете за инструкциите за смяна на езика не работят.Ако е възможно да дадете други,работещи.Един въпрос.В каква директория се постаавя БГ клавиатурата.Предварително благодаря!

п.п Гармин за ВИН 6 няма ли с  БГ интерфейс
Активен

Navi Bulgaria 4,3 L BG GPS,  AMR11 Dual Core 533 MHZ 
,Sirf Atlas 4  , AV/IN  , FM transmiter  , Win CE6,  РАМ 64мб
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010