НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Февруари 08, 2012, 11:14:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
3991 Публикации в 508 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  GPS
| | |-+  NAVI Bulgaria - WIN CE 6.0 - описание
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 Изпечатай
Тема: NAVI Bulgaria - WIN CE 6.0 - описание  (Прочетена 11642 пъти)
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2079

« Отговор #105 -: Април 26, 2010, 09:37:32 »

Е, БРАВО! Навигона не го подкарах... Впрочем тъкмо бях стигнал до компресирането - разбрах , че трябва да се прави, ама вече ми бе призляло и причерняло след месечни мъки... продадох машината!
сега ми е много лесно да давам акъл по спомени...   Grin
« Последна редакция: Април 26, 2010, 09:39:44 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #106 -: Април 26, 2010, 09:50:11 »

Верно си е WCE 6,0 си е мазохизъм.Вече и аз като тебе се замислям за PNA WCE 5.0.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #107 -: Април 26, 2010, 10:03:07 »

На времето казваха - "купи си Москвич и ще станеш автомеханик!"
Сега аз казвам - "Купи си ПНА със СЕ6 и ще станеш програмист!"

/то бая работи научих покрай СЕ6.. наистина.../
« Последна редакция: Април 27, 2010, 07:54:20 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #108 -: Април 27, 2010, 07:47:40 »

Не можах да разбера,Гармина на WCE 5.0 по-добре ли върви от WCE 6.0 или е едно и също?
Активен
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #109 -: Април 27, 2010, 08:02:36 »

Днес тествах гармина в реално навигиране по София, разочарован съм, малко по добре с навигирането от навител, но много по зле от томтом.
Търсенето на един квартал - Мусагеница ме искара извън кожата не може да намери квартал иска си улица и това е, а мен ми трябва блок който навито го намира без проблем в Мусагеница. Иначе скоростта на рисуване вече е нормална, може да се разчита да навигираш с него, ако не те дразни след като си ползвал по добри де Smiley
Картата Geotrade CITY v5.11 - зле по тез квартали и по малките градове. На навитела картата е перфектна иска ми се и навигирането да бъде толкова добро както е и картата и цена няма да има. Сега когато искам да намеря некой забутан адрес я пускам нея за да го открия, а за да отида до него пускам томтом.
« Последна редакция: Април 27, 2010, 08:11:50 от gogosto » Активен
carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #110 -: Април 27, 2010, 08:38:45 »

Отиваш на търсене,после обекти,в напиши име пишеш бл номера на блока квартала или града и готово. Smiley
Между блок,номера и квартала или града слагаш интервал.
« Последна редакция: Април 27, 2010, 08:40:47 от carp1961 » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #111 -: Април 28, 2010, 07:23:29 »

Днес тествах гармина в реално навигиране по София, разочарован съм, малко по добре с навигирането от навител, но много по зле от томтом.
Търсенето на един квартал - Мусагеница ме искара извън кожата не може да намери квартал иска си улица и това е, а мен ми трябва блок който навито го намира без проблем в Мусагеница. Иначе скоростта на рисуване вече е нормална, може да се разчита да навигираш с него, ако не те дразни след като си ползвал по добри де Smiley
Картата Geotrade CITY v5.11 - зле по тез квартали и по малките градове. На навитела картата е перфектна иска ми се и навигирането да бъде толкова добро както е и картата и цена няма да има. Сега когато искам да намеря некой забутан адрес я пускам нея за да го открия, а за да отида до него пускам томтом.

първо -  картата за Навител е перфектна! - за 3.2.6 - в. 3.2 като картооснова! - имам я !!! Но както писах ще бъде пусната с лицензите , които чакаме!!! Така не!!! Та тя още не е заключена!!!
второ - макар и много добра  и тя ще търпи още подобрения - Ще има подобрения в алгоритъма на търсене и това вече го знаем, знаем и как да се оправи...
трето - тази дългоочквана версия ще бъде на първо време и за 3.5... докато навителците не променят нещо във формата...
« Последна редакция: Април 28, 2010, 07:34:42 от gtsvg » Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #112 -: Април 28, 2010, 07:27:12 »

Не можах да разбера,Гармина на WCE 5.0 по-добре ли върви от WCE 6.0 или е едно и също?
И двете ... миришат еднакво! Кусурите на Мобайл ХТ са си кусури!!! Иначе скоростта на работа при СЕ5 си е много добра..
« Последна редакция: Април 28, 2010, 07:33:46 от gtsvg » Активен

carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #113 -: Април 28, 2010, 07:32:32 »

Учуди ме твърдението на колегата за Мусагеница и реших да пробвам.Гармина намери до сега всичките адреси по блокове в квартала,до един.Просто начина на търсене е малко по-различен.За съжаление не можах да открия как се търси адрес по блок в Навитела?Дайте малко акъл?
П.С.СТАНА!Благодаря за отговорите!Но само за София,за Козлодуй например неще.
Картата е от Пелала.
« Последна редакция: Април 28, 2010, 07:47:13 от carp1961 » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #114 -: Април 28, 2010, 10:08:08 »

Картата е от Пелала.
Тук говорим за нашата карта БГРоутингМап! Бъдете конкретни , че нещата се объркват!
Активен

ynopum mapukam
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

« Отговор #115 -: Април 28, 2010, 01:10:41 »

Тук говорим за нашата карта БГРоутингМап! Бъдете конкретни , че нещата се объркват!
Е, GT, недей така - темата е за Navi Bulgaria, а картата на Петър за Навител май много малко хора сте я помирисали. Пък и аз имам свой пръст в картата на Пелала - и трябва да е споменаваме с добро.

Иначе, от теоретична гледна точка, ако има някакви проблеми с навигационната програма, но тя продължава да работи - както в случая - не търси, не навигира както очакваш, то проблема е първо в софтуера, после в картата, трето в неправилна инсталация, и чаааак на 10-то място е в устройството. Аз примерно съм го усетил ХТ-то, че като няма памет , или изключиш покета и го включиш и не му дадеш време да си намери и прочете нещо от флаш-картата - просто програмата изчезва - все едно я няма. Даже съобщение за грешка не ми е давал. Ако обаче виждаш името, но не го намира при търсене, или ти дава напътствия "завий наляво", ама не на всеки ляв завой, или почне да приказва "преизчисляване, преизчисляване" без да спира - то най-малко е виновен китайския производител на машинката.

Самите програми са много чувствителни към картите, особено Garmin. Очакват програмистите нещо да е на картата направено някак-си, ама то е напарвено инак-си. Примерно на официалната карта на Геотрейд има вътре две карти, комбинирани в един файл, като в едната е вкарано, че кодовата страница е кирилица, а на другата - западна латиница. Е, самата програмка се пържи от този факт, и неясно защо при различни зумове ту-показва един надпис на български, ту на "маймуница". И аз ако пишех програмата, нямаше да предположа, че се са с различни кодировки две карти в един файл. То затова и не пиша, хихи.

Според мен - за Навител си има друга тема тук, който му обсъжда детайлите. И без това (не без мое участие) наклепах(ме) тази тема с ГарминХТ-то.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #116 -: Април 28, 2010, 02:47:45 »

Съгласен съм, че картата на ПЕЛАЛА трябва да се споменава с добро, но като цяло обсъжданията трябва да са пречупени през картите на БГРоутингМап. По принцип в нашия форум като се казва , че картата не е добре, се разбира картата на Петър... Просто съм далече от проблемите на другите карти.../не , че не съм запознат с тях, но не ме интересуват, тъй като са на по-ниско ниво... Гледаме си нашето и в чуждото се не бъркаме!.. То има и други моменти!

Да, и леко темата се приплъзна! За НАВИТЕЛ пишете в темата за Навител!
« Последна редакция: Април 28, 2010, 03:30:27 от gtsvg » Активен

carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #117 -: Април 28, 2010, 07:29:24 »

Сори,ама не знаех,че има нова карта.Уж прочетох всичко,ама не! Embarrassed
Навител,Гармин и т.н. все софт.Нали споделяме възможностите на българо-китайското чудо NAVI BG.Та може и да се поотплеснем малко. Grin
« Последна редакция: Април 28, 2010, 07:33:55 от carp1961 » Активен
gogosto
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #118 -: Април 29, 2010, 09:46:12 »

carp1961, мерси за съвета как да търся в гармина, стана намерих адреса след дъжд качулка обаче, но за друг път ще си знам, а навител аз ползвам с официалната карта с която съм си купил гпс-а и квартал го пиша където се пише улица - излиза веднага с номерата на блоковете. Версия Navitel 3.2.6.4914 аз ползвам с мапа на пелала и когато търся нещо забутано не се опитвам даже с него иначе съм също толкова доволен от версията, както и от по старата. А за грешката с файла 402 ти писах на лични как да си я оправиш.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 09:48:05 от gogosto » Активен
carp1961
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #119 -: Май 05, 2010, 12:26:09 »

Днес успях да подкарам последната версия на Navigon - 7.5.9 на българо-китайското чудо. Smiley Даже го побългарих , но не напълно.Стана нещо като българо-руска версия с преобладаване на BG интерфейса . Езика,обаче си е руски , просто няма BG превод за сега.Това е навигацията , която най-много ми харесва... НО много слаба BG карта,за момента.Също така и с другите Балкански страни,може би освен GR , която е малко по-подробна.Нямам TR карта за да видя и тя какво представлява.Утре ще тествам и в движение.
Оказа се , че има и опция камион ( товарен автомобил) Grin
« Последна редакция: Май 05, 2010, 12:52:01 от carp1961 » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010