НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Февруари 09, 2012, 08:12:17

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
3992 Публикации в 508 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Разходки, Пътеписи
| | |-+  Пътуване до Молдова и Украйна.
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Пътуване до Молдова и Украйна.  (Прочетена 1140 пъти)
AlexMitrany
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« -: Април 26, 2009, 02:00:56 »

Скоро ще пътувам до Сев. Добруджа, минаване през Молдова до Тараклия и Украйна Измаил. Интересува ме крадат ли много чуждите коли там и искам за един ден да отскоча от Измаил до Одеса дали това да е с маршрутка като оставя колата в гараж на познат или с колата и обратно? И ако има нещо инетересно да се види там освен българските села?
Активен

Garmin Nuvi 5000,  Nokia E71
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2079

« Отговор #1 -: Април 26, 2009, 03:14:37 »

Smiley Алекс, преди 1 година пътувах натам и направих, мисля, уникален репортаж, но на един друг форум....След което преминах в "отбора" на БГРоутингМап. Все пак материалите са си мои и ще дам препратка за 2 теми по въпроса!

1/ http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=33897
2/ http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=34116

Тази година пак мисля да пътувам, но не съм си избрал маршрут от 2 възможни... свързано е с една евентуална 1 седмична почивка на нашето Черно море преди заминаването.
Ще се радвам да отговоря на въпроси за пътуването по тези дестинации!!!
« Последна редакция: Април 26, 2009, 03:18:46 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
AlexMitrany
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #2 -: Май 10, 2009, 07:20:19 »

Благодаря на всички и по специално на gtsvg за информацията която ми дадоха. Пътешествието беше много интересно, пътят дълъг и особенно в Молдова и Украйна не много добър. За 5 дни минахме 2500 км., като започнахме от Бургас на 2 Май и се прибрахме отново в Бургас на 6 Май. В Румъния ми направи впечатление че пътищата са добри, с изключение на междуселските пътища в румънската карта отбелязани с жълто. Иначе румънската карта  е супер  и ни водеше безпогрешно. Даже като минавахме през градовете  беше като екскурзовод ( пишеше какво е всяко едно здание)  Smiley  За Молдова картата беше добра особенно за Кишинев, но пътя отбелязан като магистрала си беше понякога от бетонни блокове. Общо взето в Молдова може да се напредва с не повече от 50 км/ч., или поне трябва да си с джип. За Украйна мога да кажа почти същото че и там пътищата са на доста по лошо ниво от нас и понякога липсва маркировка. За Украйна използвах 2 карти едната беше Карт Бланш   а другата на НавЛукс. Одеса е един прекрасен град, много ми хареса, за жалост бяхме там само няколко часа. Sad (Ние се бяхме базирали в Измаил и от там тръгвахме всеки ден и се връщахме  там) Значи направи ми  голямо впечатление в Молдова и Украйна (Одеска област) голямата разлика от живота в селата и в градовете Одеса и Кишинев. Мисля че в България разликата е по-малка. Аз не съм добър в описанията, но ако някой искада пътува натам и му трябва инфо с удоволствие ще отговоря на въпросите му. 
Активен

Garmin Nuvi 5000,  Nokia E71
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2079

« Отговор #3 -: Май 11, 2009, 03:13:26 »

Алекс, вярвам, че е било интересно пътешествие, но трябват и снимки!!! В съответната тема! Имаш хубав изказ, така че се постарай да отразиш нещата поне с фотоси! И малко коментарий... моля те покажи интересни, или типични места по пътя /желателно е да намериш приблизително на Мапсорса обектите и да дадеш координати като точки или в гдб файл...!/. Наблегни на техниката на пътуване, на пътната обстановка и инфраструктура. А за интересните и исторически места - по твое усмотрение! Такива информации са нужни на много хора!
« Последна редакция: Май 23, 2009, 05:57:32 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010